10 věcí, které se ti budou hodit na Zrće

Že si s sebou máš vzít tričko, kraťasy a opalovák třicítku, ti asi říkat nemusíme. Přečti si radši seznam takových vychytávek, které by tě možná nenapadly, ale na Zrće jako když najdeš!

1. Vodotěsné pouzdro na peníze

V barech, kde se přes den kalí, jsou bazénky a v nich party nejvíc žije. Kam s nezbytnou hotovostí, klíčem nebo občankou? „Od té doby, co jsem první večer z plavek vytáhl místo čerstvých bankovek nasáklou špinavou hrudku bordelu, vozím vždycky pouzdro. Je praktický a za pár korun,“ podělil se o svůj tip zkušený „Zrčař“ Dan. Pouzdro koupíš třeba tady nebo se dá pořídit na místě, ale je o něj velký zájem, takže lepší předem.

2. Nafukovačky ve tvaru jídla

Je to doslova hit letošního léta, „must have věc“ pro ty, kteří chtějí být cool. Nafukovací zmrzky, koblihy nebo melouny zmizely z regálů obchodů dřív, než bys řekl „Lídl“! Pár jsme jich otestovali a našli pár opravdu kvalitních kousků, které přežijou víc než jednu divokou party v bazénu tady.

3. Špunty do uší a klapky na oči

Co si budeme povídat – jedeš pařit a s tím tak nějak souvisí, že kolem bude randál. Navíc se v Novalji chodí spát se slepicemi – teda když vstávají, takže nějaké stínidlo na oči a kvalitní špunty do uší se ti budou hodit. My jsme si oblíbili tuhle sadu.

4. Cestovní pojištění

Může se stát cokoliv, šlápneš na ježka, blbě zakopneš a budeš muset k doktorovi. Bez pojištění se pěkně prohneš a může tě to stát i několik set eur. Pojistka stojí pár korun a budeš v klidu. Ale pozor – na úrazy v opilosti se běžně nevztahuje, tak opatrně. Cestovní pojištění si můžeš zařídit online během pár minut například tady.

5. Platná občanka nebo pas

Možná se budeš divit, ale na každém turnusu se najde někdo, kdo těsně před cestou zjistí, že… 😅 Bohužel se s tebou potom musíme rozloučit, dát posledního drinka a nechat tě pařit doma.

6. Teplejší oblečení na večer

Od moře někdy večer pěkně fouká, a i když ti to tak ve víru party nepřijde, můžeš prochladnout. A vzbudit se ráno v cizí posteli s bolavým krkem a soplem u nosu také není úplně reprezentativní. Lehký svetřík nebo džízka se bude hodit.

7. Powerbanka

Určitě nechceš, aby se ti uprostřed party vybil mobil. A pak jsi musel sedět na záchodě u zásuvky 😅 Zachrání tě powerbanka. Nám se líbí třeba na Alza.cz.

8. Platební karta i hotovost

S sebou rozhodně hotovost i platební kartu pro případ, že ti dojde hotovost (někomu se to stane hned první den). Ověř si v bance, kolik tě stojí výběry v zahraničí, spousta účtů už je nabízí zdarma. Jistota je ale skočit před odjezdem do směnárny v ČR. Doporučujeme s sebou vyměnit zhruba 70 €/den. Vstupenky na party boat a city bus můžeš platit i v českých korunách u svého party průvodce.

9. Česká/slovenská vlajka

Určitě sis před objednáním zájezdu pouštěl naše videa (jestli ne, teď je nejvyšší čas) a všiml sis, že vlajky států fakt jedou. Probuď v sobě vlastence i mimo mistrovství světa v hokeji a třeba to prolomí ledy a díky vlajce se seznámíš jako třeba Hanka: „Na Zrće jsem jela poprvé úplně sama a než jsem vyrazila na party, pomalovala jsem si tváře vlajkama jako při fandění hokeji. Ještě po cestě mě díky tomu oslovila milá partička Čechů a od té doby jezdím na Zrće už s nimi,“ vypráví.

10. Minilékárnička

Pár prášků na bolení hlavy nebo šumák, který tě dostane z kocoviny, se rozhodně neztratí. Přihoď i nějakou náplast na puchýře a panthenol po opalování a jsi v cajku.

EXTRA TIP pro holky a metrosexuály

Žiletku určitě s sebou, ale jestli můžeme poradit… Ohol si extra citlivé partie už dva dny před tím, než se poprvé vykoupeš v moři. Dost to štípe, au.

Ceny a termíny zájezdů na Zrće